AmerickiOkusiAmerickiOkusiAmerickiOkusi

SKLADANJE S POGOJI

 1. SKLADANJE S POGOJI

Ovi uvjeti korištenja predstavljaju pravno obvezujući sporazum sklopljen između vas osobno ili u ime subjekta ("vi") i tvrtke ŽanLuka Ostrožnik spletna prodaja S.P. (Američki Okusi), u vezi s vašim pristupom i korištenjem web stranice www.americkiokusi-hr.com. Registrirani smo u Sloveniji i imamo sjedište na adresi Čolnišče 18, Zagorje ob Savi, 1410. Web stranica nudi online tržnicu za sljedeće proizvode: američki slatkiši, čokolade, grickalice, umaci, japanski proizvodi i kutije iznenađenja. Kako bi web stranica postala sigurno okružje za kupnju i prodaju, svi korisnici moraju prihvatiti i poštivati ove uvjete korištenja. Suglasni ste da ste pristupanjem web stranici pročitali, razumjeli i suglasni ste da vas obvezuju svi ovi uvjeti korištenja. AKO SE NE SLAŽETE S SVIM OVIM UVJETIMA KORIŠTENJA, STROGO JE ZABRANJENO KORIŠTENJE WEB STRANICE I/ILI TRGOVINSKE PONUDE I ODMAH MORATE PRESTATI S KORIŠTENJEM.

Opći uvjeti poslovanja online trgovine "www.americkiokusi-hr.com" su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Zvop-1) te preporukama GZS i međunarodnim kodeksima za e-poslovanje. Američki Okusi je online trgovina koju upravlja tvrtka ŽanLuka Ostrožnik spletna prodaja S.P., Čolnišče 18, Zagorje ob Savi, 1410, Slovenija, pružatelj usluge e-poslovanja i odgovoran je za sadržaj, oglašavanje i cijene na web stranici (u daljnjem tekstu pružatelj). Opći uvjeti poslovanja obuhvaćaju rad online trgovine Američki Okusi, prava korisnika te poslovni odnos između pružatelja i kupca.

 1. PRAVA INTELEKTUALNE SVOJINE

Ako nije drugačije navedeno, web stranica i ponude na stranici su naša vlasnička prava i sva izvorna koda, baze podataka, funkcionalnost, softver, web dizajni, zvuk, video, tekst, fotografije i grafike na web stranici (zajedno "sadržaj") te zaštitni znakovi, uslužni znakovi i logotipi koji se nalaze unutar njega ("zaštitni znakovi"), su u našem vlasništvu ili pod našom kontrolom ili imaju licencu za nas i zaštićeni su zakonima o autorskim pravima i zaštitnim znakovima. Sadržaj i oznake su dostupni na web stranici samo za vašu informaciju i osobnu upotrebu. Osim ako nije izričito navedeno u ovim uvjetima korištenja, zabranjeno je kopiranje, reproduciranje, spajanje, ponovna objava, preuzimanje, objavljivanje, javno prikazivanje, kodiranje, prevođenje, prijenos, distribucija, prodaja, licenciranje ili drugo iskorištavanje bilo kojeg dijela web stranice ili ponude na tržištu u komercijalne svrhe bez našeg izričitog prethodnog pisanog odobrenja.

Pod uvjetom da ste ovlašteni koristiti web stranicu, dodjeljuje vam se ograničena licenca za pristup i korištenje web stranice te za preuzimanje ili ispis bilo kojeg dijela sadržaja do kojeg ste ispravno dobili pristup isključivo za osobne, nekomercijalne svrhe. Pridržavamo sve prava koja vam nisu izričito dodijeljena na i do web stranice, sadržaja i zaštitnih znakova.

 1. KORISNICI

Korištenjem web stranice ili ponude stranica izjavljujete i jamčite da: (1) svi registracijski podaci koje pružite su istiniti, točni, aktualni i potpuni; (2) održavat ćete točnost takvih informacija i po potrebi ih odmah ažurirati; (3) imate pravnu sposobnost i suglasnost da ćete poštovati ove uvjete korištenja; (4) nećete pristupiti web stranici ili ponudi stranica putem automatiziranih ili nefizičkih sredstava, bilo da je riječ o botu, skripti ili na drugi način; (5) nećete koristiti web stranicu u nezakonite svrhe ili bez ovlaštenja; i (6) vaše korištenje web stranice ili ponude na tržištu neće kršiti primjenjive zakone ili propise. Ako pristupate i koristite web stranicu u ime druge osobe, tvrtke ili organizacije, izjavljujete i jamčite da imate ovlaštenje da to činite u njihovo ime i da će ta osoba, tvrtka ili organizacija poštivati ove uvjete korištenja. Zadržavamo pravo odbiti pristup web stranici ili ponudi stranica bilo kojem korisniku iz bilo kojeg razloga u bilo kojem trenutku.

 1. NARUDŽBE

Prilikom narudžbe proizvoda putem web stranice, dajete nam ponudu za kupnju tih proizvoda. Narudžba je podložna našoj potvrdi i možemo je prihvatiti ili odbiti prema vlastitom nahođenju. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu, poslat ćemo vam potvrdnu e-poruku s informacijama o vašom narudžbi, ali to ne znači da je vaša narudžba prihvaćena. Narudžba će se smatrati prihvaćenom tek kada vam pošaljemo potvrdnu e-poruku s obavijesti o slanju vaše narudžbe. Tek tada će biti sklopljen ugovor između nas i vas (ugovor o prodaji).

Pridržavamo pravo odbiti vašu narudžbu iz bilo kojeg razloga, uključujući, ali ne ograničavajući se na, nedostupnost proizvoda, pogreške u cijenama ili pogreške u opisu proizvoda na web stranici. Ako odbijemo vašu narudžbu, obavijestit ćemo vas o tome putem e-poruke i povratiti ćemo sva plaćanja koja ste eventualno već izvršili.

 1. CIJENE I PLATEŽNI UVJETI

Cijene proizvoda prikazane na web stranici su izražene u američkim dolarima (USD) i uključuju sve primjenjive poreze. Cijene proizvoda ne uključuju troškove dostave, koji će biti dodani na ukupan iznos vaše narudžbe prije nego što je potvrdite. Pridržavamo pravo izmjene cijena proizvoda u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti.

Plaćanje proizvoda možete izvršiti kreditnom karticom ili drugim dostupnim plaćanjem koje podržavamo. Pristupom web stranici, prihvaćate uvjete i uvjete plaćanja koji su primjenjivi na odabrani način plaćanja. Svi podaci o plaćanju trebaju biti točni, a plaćanja moraju biti autorizirana od strane vlasnika plaćanja. Pridržavamo pravo odbiti ili stornirati narudžbu ako sumnjamo na prijevaru ili nevaljane transakcije.

 1. DOSTAVA

Dostavu proizvoda vršimo na području Hrvatske. Troškovi dostave bit će naznačeni tijekom postupka narudžbe i bit će dodani na ukupan iznos vaše narudžbe. Dostava će biti izvršena na adresu koju ste naveli prilikom narudžbe. Trudit ćemo se da narudžbe budu dostavljene u razumnom roku, ali ne možemo garantirati točno vrijeme dostave.

 1. POVRAĆAJ I GARANCIJA

Ako niste zadovoljni s proizvodom koji ste primili, možete nam se obratiti putem e-poruke kako biste nam prijavili problem i dogovorili povrat proizvoda. Povrat prihvaćamo ako proizvod nije ispravan ili ne odgovara opisu na web stranici. Povratni proizvod trebate vratiti u ispravnom stanju i u originalnom pakiranju. Povrat sredstava bit će izvršen u skladu s vašim pravima prema zakonu o zaštiti potrošača.

Ako proizvod koji ste primili ima oštećenja ili greške, molimo vas da nam to odmah prijavite putem e-poruke i pružite nam fotografije kako bismo mogli razmotriti vašu reklamaciju. Imate pravo na jamstvo za proizvode koji su oštećeni ili imaju greške, sukladno važećim zakonima.

 1. PRIVATNOST I SIGURNOST

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s našom politikom privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate našu politiku privatnosti kako biste razumjeli kako prikupljamo, koristimo i štitimo vaše osobne podatke.

 1. PROMJENE I UKIDANJE

Pridržavamo pravo izmijeniti ove uvjete korištenja u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti. Svaka promjena uvjeta korištenja bit će objavljena na web stranici i stupit će na snagu odmah nakon objave. Nastavak korištenja web stranice nakon promjene uvjeta korištenja smatrat će se vašim prihvaćanjem takvih promjena. Pridržavamo pravo ukidanja ili obustavljanja web stranice ili bilo kojeg dijela njezinog sadržaja u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti.

 1. PRIMJENJIVO PRAVO I NADLEŽNOST

Ovi uvjeti korištenja podliježu zakonima Republike Hrvatske, a za sve sporove koji proizlaze iz ili su u vezi s ovim uvjetima korištenja nadležan je sud u Zagrebu.

Hvala vam što ste pročitali naše uvjete korištenja. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovim uvjetima korištenja, slobodno nas kontaktirajte putem e-poruke.

 1. RAČUN

Za narudžbe na adresama u Republici Sloveniji, račune izdaje tvrtka ŽanLuka Ostrožnik internetska prodaja O.P.G., adresa: Čolnišče 18, Zagorje ob Savi, 1410, koja je porezni obveznik i plaća porez na dodanu vrijednost u Republici Sloveniji. Tvrtka ŽanLuka Ostrožnik internetska prodaja O.P.G. registrirana je pod matičnim brojem 9098712000. Za komunikaciju s tvrtkom možete koristiti opću e-mail adresu americkiokusi@gmail.com ili nazvati na telefonski broj 031 844 011.

 1. ISPORUKA

Isporuku robe ili usluga vrši obrađivač narudžbi u obećanom vremenskom razdoblju koje ovisi o izvršitelju dostave. Isporuku paketa vrši dostavna služba Pošta Slovenije / DPD. Predviđeni rok dostave je 2 do 4 dana, u nekim slučajevima može trajati duže zbog posebnih okolnosti. Cijena dostave iznosi 3,49 € za cijelu Hrvatsku, a pri kupnji u vrijednosti većoj od 49,99 € troškove dostave snosi pošiljatelj. Ako ne primite paketa u roku od 7 radnih dana, obavijestite nas na opću e-mail adresu americkiokusi@gmail.com.

 1. OSLOBAĐANJE ODGOVORNOSTI

Pružatelj se trudi za ažuriranje i točnost podataka na svojim web stranicama, ali karakteristike proizvoda, njihova dostupnost i cijena mogu brzo promijeniti, što može spriječiti trenutačne ispravke na web stranicama. U slučaju promjena, obrađivač narudžbi će obavijestiti kupca o tim promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda. Pružatelj nije odgovoran za sadržaj recenzija posjetitelja o proizvodima. Recenzije se pregledavaju prije objave, i one koje sadrže očite neistinite tvrdnje, su obmanjujuće ili uvredljive, bit će odbijene. Pružatelj ne snosi odgovornost za informacije u recenzijama i odriče se odgovornosti proizašle iz informacija u recenzijama. Sve slike proizvoda su simbolične i ne jamče karakteristike proizvoda.

13.1. IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

Sukladno zakonodavstvu ŽanLuka Ostrožnik internetska prodaja S.P., adresa: Čolnišče 18, Zagorje ob Savi, 1410, ne priznaje nijednog posrednika izvan suda za rješavanje potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkih sporova koje potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova. Za rješavanje sporova na raspolaganju vam je veza prema platformi za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima na elektroničkoj vezi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. Ovaj sustav proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova te izmjene Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

13.2. ŽALBE I SPOROVI

Obrađivač narudžbi poštuje važeći zakon o zaštiti potrošača i uspostavlja učinkovit sustav za obradu pritužbi. U slučaju problema, kupac se može obratiti obrađivaču narudžbi telefonski ili putem elektroničke pošte. Postupak podnošenja pritužbi moguć je putem elektroničke pošte na adresu americkiokusi@gmail.com ili pismeno na adresu tvrtke. Obrađivač narudžbi će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe i obavijestiti kupca o daljnjem postupku obrade. Obrađivač narudžbi svjestan je da je ključna karakteristika potrošačkih sporova, barem što se tiče sudskog rješavanja, nerazmjernost između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova rješavanja samog spora. Stoga se obrađivač narudžbi trudi svojim najboljim naporima postići sporazumno rješenje eventualnih sporova. Želimo vam ugodnu kupovinu!

 1. VAŽEĆE PRAVO

Ove uvjete uređuje i tumači zakonodavstvo Slovenije, i primjena Konvencije Ujedinjenih naroda o ugovorima o međunarodnoj prodaji robe izričito je isključena. Ako vaše uobičajeno prebivalište je unutar EU-a i vi ste potrošač, dodatnu zaštitu imate putem obveznih odredbi zakona u vašoj državi prebivališta. ŽanLuka Ostrožnik internetska prodaja O.P.G. i vi se slažete da ćete se podložiti neisključivoj nadležnosti sudova u Sloveniji, što znači da možete podnijeti zahtjev za zaštitu svojih prava potrošača u vezi s ovim uvjetima korištenja u Sloveniji ili u državi EU u kojoj boravite.

 1. ISPRAVCI

Na web stranici mogu biti prisutne informacije koje sadrže tipografske pogreške, netočnosti ili izostavljanja, koje se mogu odnositi na ponude web stranice, uključujući opise, cijene, dostupnost i različite druge informacije. Zadržavamo pravo ispraviti bilo kakve pogreške, netočnosti ili izostavljanja, te u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti izmijeniti ili ažurirati podatke na web stranici.

 1. KORISNIČKI PODACI

Spremit ćemo određene podatke koje dostavite web stranici u svrhu upravljanja uspješnošću web stranice, kao i podatke o vašem korištenju stranice. Iako redovito provodimo rutinske sigurnosne kopije podataka, sami ste odgovorni za sve podatke koje dostavite ili koji se odnose na bilo koju aktivnost koju ste poduzeli koristeći stranicu. Suglasni ste da nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili oštećenje takvih podataka, te se odričete svakog prava na tužbu protiv nas koja proizlazi iz takvog gubitka ili oštećenja takvih podataka.

 1. DODATNE INFORMACIJE

Ako želite dobiti dodatne informacije o korištenju web stranice ili ponudi na stranici, kontaktirajte nas na:

ŽanLuka Ostrožnik spletna prodaja S.P. "AmerickiOkusi"

Čolnišče 18 Zagorje ob Savi,

1410 Slovenija

Telefon: +386 31844011

Faks: +386 31844011

okusamerike@gmail.com

Nedjelja ponedjeljak utorak srijeda četvrtak petak subota
siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac
Nije dostupno dovoljno artikala. Još samo [max] .
Dodaj na željuBrskaj popis željaUkloni popis želja
Košarica za kupovinu
Dodajte bilješku o narudžbi Uredi bilješku o narudžbi
Dodaj kupon

Dodaj kupon

Info kupon